Agențiile de informații britanice au în prezent aproximativ 12.700 de angajați, repartizați între serviciul de securitate internă MI5, serviciul de informații externe MI6 și serviciul de monitorizare a comunicațiilor GCHQ, relatează agenția Bloomberg în pagina electronică.
Premierul David Cameron va dubla de asemenea cheltuielile cu securitatea aviatică, angajând inclusiv personal pentru a evalua securitatea pe aeroporturile din străinătate.
Anunțul a fost făcut în timp ce Cameron participa la summitul G20 din Antalya, o reuniune care în mod tradițional se concentrează pe probleme economice, dar care acum a fost umbrită de atacurile teroriste.
„Securitatea economică merge mână în mână cu securitatea națională”, a afirmat premierul britanic, potrivit unui comunicat emis de Biroul său. „Aceasta este o luptă de generații care necesită mai mult personal pentru a-i combate pe cei care vor să ne distrugă pe noi și valorile noastre”.
Lupta împotriva terorismului l-ar putea forța pe Cameron să coopereze mai strâns cu președintele rus, Vladimir Putin. Cei doi lideri vor avea luni o întrevedere bilaterală, pentru prima dată de când președintele rus a declanșat o campanie de raiduri aeriene în Siria, în sprijinul președintelui Bashar al-Assad, despre care premierul britanic spune că trebuie să plece de la putere.
Marea Britanie a fost prima care a afirmat că avionul rusesc prăbușit în Egipt luna trecută a fost doborât de o bombă. Prin urmare, Marea Britanie și-a anulat toate zborurile din stațiunea Sharm el-Sheikh până la îmbunătățirea securității aeroporturilor. Marea Britanie are în prezent 20 de angajați care lucrează pe aeroporturi din străinătate.
Cameron a precizat că scopul său este să ajute „țările din lume să implementeze cele mai stricte măsuri posibile pentru a putea să ne bucurăm în continuare de locuri ca Egiptul și Tunisia”.